søndag den 1. april 2012

Minirugbrød

Disse små herligheder bagte jeg til frokosten forleden dag. De er super lækre og nemme at have med, så de kan varmt anbefales hvis man er på farten og er små sulten. Opskriften har jeg fundet hos diabetes foreningen i deres kogehæfte "spis godt lev sundt".
Opskriften kommer her

Ingredienser (ca 18 stk)
1 pk gær
1 maltøl (33 cl)
2 tsk honning
1 spsk flydende fedtstof
1 tsk salt
400 g rugmel
125 g hvedemel
Blå birkes

Gæren røres ud i maltøl. Honning, fedtstof, salt, rugmel og hvedemel tilsættes og der røres godt. Dejen forhæver tildækket i 1½ time. Herefter æltes dejen godt og formes til små aflange brød på ca 8 cm. Minirugbrødene lægges på en bageplade med bagepapir, pensles med vand og drysses med blå birkes (eller hvad man nu har). Rugbrødene efterhæver tildækket i ca 30 minutter, hvorefter de bages i ca 20 minutter ved 200 grader. Brødene afkøles på en bagerist og er nu klar til at blive spist :o)


God appetit !
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar