Ingredienser (ca 14 personer)
Mørdej
300 g hvedemel
150 g tempereret smør
100 g flormelis
1 æg
½ vaniliestang
Chokoladeflan
100 g god mørk chokolade 70%
75 g smør
75 g sukker
3 æg
Chokoladespejl
2 bl husblas
100 g Vahlrona Manjari chokolade 64%
½ dl piskefløde
0,65 dl vand
30 g god kakao
80 g sukker
Alle ingredienserne til mørdejen æltes sammen med hænderne til en ensartet dej, hvorefter dejen stilles på køl i mindst 30 min. Herefter rulles dejen tyndt ud i en anelse mel. Den udrullede dej lægges ned i en aluminiumstærteform (26 cm i diameter) og trykkes forsigtigt fast til sider og bund. Overskydende mørdej fjernes.
Chokoladen til chokoladeflanen hakkes fint og smeltes ved smag varme sammen med smørret. Æg og sukker piskes til en tyk æggesnaps. Æggesnaps og chokolademassen vendes forsigtigt sammen til en ensartet dej. Dejen fordeles over mørdejen og bages ved 170 grader i 24-26 minutter til den har sat sig og giver efter ved et let tryk. Efter bagningen afkøles tærten i køleskabet. Tærten skal blive i formen.
Chokoladespejlet laves til sidst. Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca 30 min. Chokoladen hakkes fint og piskefløde, vand, kakao, sukker og chokoladen varmes i en gryde under omrøring. Når massen er jævn og blandet godt tilsættes husblassen, der røres og gryden tages med det samme af varmen. Massen fordeles på den afkølede chokoladeflan, hvorefter tærten igen stilles på køl til næste dag.
Så er det i den grad chokoladekage for alle pengene, velbekomme !
Ingen kommentarer:
Send en kommentar