onsdag den 28. marts 2012

Langtidshævet kartoffelbrød

Der bliver lavet mange forskellige brød hos os for tiden. Jeg forsøger at udvide vores repertoire, for jeg er lidt slem til at lave det samme. Så her forleden blev der bagt langtidshævet kartoffelbrød. Brødet er lidt omstændigt, da der først skal koges kartofler, men det er besværet værd!
Opskriften kommer her og er oprindelig fra "Politikens bog om brød", men jeg har lavet nogle ændringer, så min version kommer her.

Ingredienser

Fordej
1 dl koldt kartoffelvand
2 g gær
½ tsk salt
1 tsk honning
70 g kogte, mosede kartofler (afkølede)
60 g groft speltmel
70 g hvedemel

brøddej
Hele fordejen
0.75 dl yoghurt
½ tsk salt
170 g hvedemel

Kartofler koges. Kogevandet gemmes og kartoflerne mosses. Det kolde kartoffelvand blandes med gær, salt og honning. De mosede kartofler tilsættes. Speltmel og hvedemel tilsættes og massen røres til en sammenhængende, klistret dej. Fordejen dækkes til og hæver lunt natten over.

Yoghurt, hvedemel og salt tilsættes til fordejen og der blandes grundigt til dejen er glat og smidig. Dejen dækkes til og hæver lunt i ca 2 timer. Herefter slås dejen ned og formes til et aflangt brød. Brødet dækkes til og hæver til dobbelt størrelse i ca 2 timer. Brødet bages ved 250 grader i 15 minutter, hvorefter temperaturen sænkes til 200 graden og brødet bager færdigt, ca 20 minutter.



Dette lækre brød blev resultatet. Brødet har en forholdsvis hård skorpe, men en utrolig blød og lækker krumme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar