tirsdag den 17. april 2012

Hjemmelavet flødeis

Jeg fik en meget farlig og meget syndig fødselsdagsgave i påsken, nemlig en ismaskine. Gemalen sukkede efter is lige fra det sekund hvor pakken blev åbnet, så for at få testet maskinen og tilfredsstillet det lille pus blev der lavet en gang vanilieflødeis. Det er sikkert sted at starte, så må variationerne komme efterhånden.
Opskriften fandt jeg i hæftet der fuldte med maskinen, jeg fulgte den til punkt og prikke, det skulle jo gerne gå godt første gang. Opskriften kommer her

Ingredienser
3 æggeblommer
100 g sukker
10 g vaniliesukker
250 mL sødmælk
200 mL piskefløde

Æggeblommer, sukker og vaniliesukker piskes indtil blandingen er let og skummende. Herefter tilsættes mælken under konstant omrøring. Fløden piskes indtil den næsten er stiv. Flødeskummen blandes sammen med de øvrige ingredienser og der røres til alle ingredienserne er blandet godt sammen. Ismaskinen tændes, hvorefter blandingen tilsættes og der røres i 50 minutter. Herefter ædes isen eller smides i fryseren.


Denne fantastiske is blev resultatet. Den blev i den grad godkendt af gemalen, der åd til han fik ondt i maven. Så det er ihvertfald en god is at bruge som base.

Næste gang skal der tilsættes noget, manden snakkede allerede om hakkede M&Ms, så det må vi se på til den tid.

Det overrasker mig hvor let det faktisk er at lave lidt is. Det ku' rigtig hurtigt gå hen og blive en rigtig dårlig vane, så den skal vidst kun findes frem til særlige lejligheder ;o)
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar