lørdag den 17. marts 2012

Rugbrøds frugtsnack

Jeg er stor fan af disse frugtstænger, så de bliver ofte lavet i vores lille hjem.
Opskriften kommer her og den har jeg oprindeligt fundet i ude og hjemme, dog har jeg lavet et par ændringer i forhold til den oprindelige opskrift.

Ingredienser
100 g knækkede hvedekerner
100 g blandede kerner eller frø (græskar-, solsikke-kerner, hørfrø, sesamfrø ect.)
150 g tørret frugt skåret i små tern (abrikos, dadler, rosiner, hvad man nu har)
4 dl vand
25 g gær
1 tsk salt
200 g rugmel eller hvidhvede
1 spsk kanel
1 tsk vaniliesukker
ca. 300 g hvedemel
1 æg til pensling
Birkes til pynt

Vandet bringes i kog og tilsættes de knækkede hvedekerner og frugten. Skålen står til vandet er lunken, hvorefter gæren tilsættes og der røres rundt. Salt, rugmel, kanel og vaniliesukker tilsættes og der røres godt rundt. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen og dejen æltes til den er glat og slipper fingrene. Dejen hæver i ca 40 minuter. Efter hævning deles dejen i fire portioner, der hver rulles til en pølse på ca 40 cm. Hver pølse skæres ud i 6 stykker og formes efter ønske til firkantede eller runde stænger. Stykkerne sættes på en bageplade deklædt med bagepapir og trykkes lidt flade (ca.1-2 cm tykke). Herefter hæver stykkerne i 40 minutter. Brødene pensles med æg og drysses med birkes. Brødene bages i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 15 minutter. Tilsidst køler brødene af på en rist, hvis man da kan lade disse frugt herligheder stå så længe ;o)


Disse små lækre brød blev resultatet. De er vildt lækre og kan virkelig anbefales

1 kommentar:

  1. Hej
    De lyder godt nok lækre, ville lige høre om de kan fryses ?:)

    SvarSlet