søndag den 22. april 2012

Lakridsgrød

Jeg leger stadig med mine lakridselementer. Så her til morgen stod menu'en på lakridsgrød.
Inspiration er hentet hos Johan Bulow. Min version at lakridsgrød kommer her.

Ingredienser (2 portioner)
2 dl rugbrød skåret i tern af 1x1 cm
4 dl vand
1 spsk sukker
½ dl tørrede tranebær
½ dl grofthakkede nødder
Rå lakridspulver
Stød kanel

Rugbrød og vand koges sammen. Der slukkes for varmen når grøden har den ønskede konsistens. Herefter røres nødder og tranebær i grøden og serveres med lakridspulver og kanel på toppen.



Velbekomme. Et hurtigt og nærende måltid !

Grøden smagte faktisk meget fornuftigt, den første mundfuld skulle dog lige sluges. Men når man først har indstillet sig på lakridssmagen, så smager det faktisk godt. Indtil videre er det min favoritret med lakrids !

Denne grød kan varieres i det uendelige. Rugbrød kan erstattes af gryn blandinger, der kan bruges andre bær varianter, forskellige typer nødder og der kan tilsættes kerner. Endelig kan vandet også erstattes af mælk.
Er man et lakridssvin, så kan man også give den et lille strøg lakridssirup, som rosinen i pølseenden. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar