torsdag den 12. april 2012

Tærte med laks, lime og forårsløg

Hold nu op, denne tærte må I simpelthen prøve, den er simpelthen så utrolig lækker !! Denne tærte blev serveret forleden til mine frokostgæster og var en stor succes. Inspiration til denne tærte er hentet i "Tænd på tærter, tryl med tilbehør" af blandt andet Rikke Holm, dog er der lavet en del rettelser, så min version kommer her.

Ingredienser
Tærtebund til en form på 28 cm
100 g durummel
150 g hvedemel
125 g smør
1 tsk salt
½ dl vand

Fyld
1 bundt forårsløg skåret i 1-2 cm tykke skiver
250 g laks i skiver
saften fra ½ lime
2 spsk olie
salt, peber
1 fed hvidløg
2 dl piskefløde
4 æg
1 dl cremefraiche 9%
1 dl kvark (kan sagtens erstattes af cremefraiche)
2 spsk purløg
½ tsk salt og peber

Smørret smuldres i melet, de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes hurtigt sammen. Når dejen er samlet til en fast kugle, rulles tærtedejen ud. Når tærtedejen er stor nok, løftes den over i en smurt tærteform og trykkes forsigtigt på plads. Den overflødige dej fjernes og der prikkes i dejen med en gaffel. Herefter hviler dejen hvile på køl 1 time, men meget gerne natten over. Herefter forbages tærtedejen blindt, for at få en gennembagt og sprød bund. Tærtedejen fores med bagepapir og formen fyldes med et jævnt lag tørrede ærter eller bønner. Bunden bages ved 190 grader varmluft i 20 minutter.
Olie, limesaft, et fed presset hvidløg, salt og peber blandes og laksen marineres i blandingen i ca 30 minutter. Forårsløg og laksen fordejes på tærtebunden. Piskefløde, æg, cremefraiche, kvark, purløg, salt og peber blandes og fordeles over bunden. Tærten bages ved 190 grader varmluft i ca 30 minutter eller til æggemassen har sat sig og fået en gylden farve.





Mums, denne lækre tærte blev resultatet. Den er en smule omstændig, men al besværet værd !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar