mandag den 30. april 2012

Indbagt mørbrad

Forleden aften skulle gemalen forkæles (igen), så derfor fik vi en omgang indbagt mørbrad. Det er altså god mad, det tager bare lidt lang tid at lave, så det er nok en ret der er forbeholdt weekenderne, ihvertfald hos os.
Opskriften kommer her og er fra Hjerteforeningens "Hjertens god mad".

Ingredienser (6 personer)
400 g hakket kalv og flæsk
1 æg
2 spsk kamutmel (eller hvedemel)
2 tsk tørret timian
1 tsk pesto
salt og peber
1 afpudset svinemørbrad

Dej:
1 dl lunken vand
25 g gær
1 tsk salt
1 æg
1 spsk olie
250 g hvedemel
1 æg til pensling
1 tsk timian til pynt

Hakkekødet røres sammen med æg, mel, timian, salt og peber. Den afpudsede svinemørbrad brunes et par minutter på alle sider på en tør pande og smørres ind i pesto og krydres med salt og peber.

Gæren opløses i væsken og salt, æg, olie og hvedemel tilsættes. Dejen æltes til den er glat og smidig. Dejen rules ud til en firkant på ca 30x35 cm. Dejen lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Farsen fordeles på den ene halvdel af dejen og mørbraden lægges ovenpå farsen, hvorefter dejen rules sammen omkring mørbraden. Enderne presses godt sammen. Der pensles med sammenpisket og og drysses med timian.
Retten bages i ovnen ved 200 grader i ca 35 min.


Den indbagte svinemørbrad blev serveret med grønne bønner og ovnkartofler. Mørbraden blev super lækker, den var på ingen måde tør, men derimod saftig og lækker og fint rosa i midten.

Så er der indbagt svinemørbrad for alle pengene ! Velbekomme !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar