lørdag den 31. marts 2012

Chokoladefondant

Folk med svaghed for chokolade elsker denne sag, og jeg er blandt disse folk :o) Hvem holder ikke af en lækker kage med et blødende chokolade indre? Chokoladefondant er imidlertid meget koncentreret i smagen, så jeg plejer som regel at lave dem i meget små forme.
Opskriften kommer her og er fra Mette Blomsterbergs "Søde sager".

Ingredienser (4 personer)
100 g hakket chokolade
100 g smør
50 g sukker
40 g hvedemel
100 g past. æggeblommer
50 g past. æggehvider
Olie til formene

Chokolade, smør og sukker smeltes i en skål over vandbad. Melet sigtes i blandingen og der røres godt. Æggeblommer og æggehvider tilsættes og der røres godt.
Formene smørres med olie, hvorefter dejen fyldes i formene. Kagerne bages ved 200 grader i 9-10 minutter. Kagerne afkøles 1 minut, inden de befries for formene og serveres. Hvis ikke kagerne bages med det samme, kan de opbevares på køl indtil de skal bages.


Uhm...denne fantastiske kage blev resultatet. Denne variant er med grofthakket hvid chokolade.


Denne kage er fantastisk let at lave. På få sekunder kan man trylle en helt fantastisk kage frem. Kagen kan med fordel serveres med frugt eller is. Jeg har også tit lavet varianter hvor jeg har tilsat hakket chokolade eller hindbær lige inden kagen kommer i ovnen. Den kan varieres i det uendelige. Hvis det brænder på kan man også lave kagen uden æggeblommer, resultatet bliver stadig utrolig lækkert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar