torsdag den 5. april 2012

Polâine-brød ala Meyer

Dette lækre brød er endnu et brød lavet på surdej. Brødet er utrolig lækkert, har masser af dybde og en god og saftig krumme. Opskriften er fra Meyers Bageri, men jeg har lavet et par ændringer, så min version kommer her.

Ingredienser
1,6 dl vand
0,75 dl surdel
2 g gær
225 g hvedemel
40 g grahamsspeltmel
40 g halvsigtemel
5 g salt

Det kolde vand blandes med surdejen og gær. Hvedemel, speltmel, halvsigtemel og salt røres i væsken og det hele æltes godt i 10-12 minutter. Dejen kommes i en plastikskål smurt med olie, dækkes til med husholdningsfilm og hæver på køl i 24 timer.
Dagen efter vendes dejen ud på et let melet bord og formes til en rund kugle. Dejen efterhæver ca 3 timer i hævekurv. Brødet vendes forsigtigt ud på en meldrysset bagespade og bages på en bagesten ved 220 gader i ca 25 minutter.


Dette lækre brød blev resultatet. Velbekomme !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar