mandag den 26. marts 2012

Langtidsstegt svinekam

Forleden stod jeg over for en lille udfordring. Jeg havde ved en fejl købt en svinekam. Jeg havde egentlig planlagt at jeg skulle lave en langtidsstegt nakkefilet, men nej. Så her stod jeg med denne svinekam, og så måtte jeg jo finde ud af hvad jeg skulle gøre med den.
Jeg endte med at marinere svinekammen natten over og langtidsstege den. Resultatet blev intet mindre end fantastisk! Jeg kan varmt anbefale denne måde at tilberede svinekam på.

Ingredienser
1 spsk soja
2 fed hvidløg
1 spsk olie
1.5 tsk sennep
½ dl barbeque sauce
3 spsk peanutbutter
2 tsk paprika
2 tsk chili/hvidløg sovs
Salt, peber
1 svinekam uden svær (~700 g)

Marinaren røres godt sammen. Svinekammen lægges i en pose, marinade tilsættes og fordeles. Posen lukkes godt til og svinekammen marineres i ca 12-24 timer. Læg svinekammen i et fad. Svinekammen steges i ovnen ved 65-68 grader i ca 4 timer. Når temperaturen når 60 grader, tages  svinekammen ud og hviler i 15 minutter. Til sidst skæres svinekammen i tynde skiver på ca 0.5 cm tykkelse.


Svinekammen blev serveret med stegte kartofler og langtidsbagte tomater, mums siger jeg bare!
    

1 kommentar: