mandag den 19. marts 2012

Triple nødde-chokolade cookies

Forleden havde jeg besøg af et par søde piger. Der stod big time hygge på programmet, så selvfølgelig skulle der laves lidt sødt til kaffen. Valget faldt på disse triple nødde-chokolade cookies. Opskriften har jeg fundet i et alt for damerne blad.
Opskriften kommer her og man får ca 20 cookies ud af denne portion.

Ingredienser:
75 g valnødder
75 g hasselnødder
75 g mandler
200 g blødt smør
200 g rørsukker
2 store æg
300 g mel
2 tsk vaniliepulver
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
50 g kokos
75 g havregryn
150 g grofthakket mørk chokolade
75 g grofthakket lys chokolade

Nødderne ristes ved 180 grader i ca 8-10 minutter, hvorefter de afkøles og hakkes groft. Smør og sukker røres lyst og cremet, hvorefter æggene røres i et ad gangen. Mel, vanilie, bagepulver, salt, kokos og havregyn tilsættes og dejen røres hurtigt sammen. Jo mindre der røres, jo sprødere og tættere bliver disse cookies. Nødder og chokolade vendes til sidst i dejen. Dejen sættes på 2 bage plader med bagepair ved hjælp af en spiseske. Der skal være lidt afstand mellem kagerne ellers flyder de sammen under bagningen. Kagerne trykkes lidt flade. Kagerne bages sprøde og gyldne ved 180 grader i 15-20 minutter, alt efter om du vil have dem sprøde hele vejen eller med et sejt indre. Kagerne køles af på en rist og opbehares i en lufttæt beholder. De kan fint holde sig sprøde i ca 4-5 dage.


Disse skønne cookies blev resultatet. Jeg bagte dem så de var sprøde udenpå og med et sejt indre. Mums.
   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar