onsdag den 21. marts 2012

Grovbrød med hvedeknæk

I disse dage bliver der flittigt eksperimenteret med brøvbrød, nærmere koldthævede grovbrød.
I weekenden blev dette lækre brød lavet. Opskriften er fra Skærtoft mølles bagebog "Hjemmebagt", en helt fantastisk bagebog.
Jeg lavede et par enkelte ændringer, opskriften kommer her.

Fordej
2 g gær
100 g vand
60 g hvedemel

Dej
100 g udblødte knækkede hvedekerner
Hele fordejen
150 g lunkent vand
50 g yoghurt
50 g havregryn
10 g salt
100 g fuldkorns hvedemel
350 g hvedemel

Fordejen blandes og står ved stuetemperatur i 12 timer eller natten over. Hvedekernerne koges op og trækker herefter i kogevandet i 12 timer eller natten over. Fordejen, de udblødte kerner, vand, yoghurt, havregryn, salt og mel blandes grundigt. Dejen skal være meget blød. Dejen hæver i ca 3 timer, hvorefter den læges i en bageform og efterhæver 1 time. Brødet bages på nederste ribbe i 30-35 minutter ved 200 grader.




Dette lækre brød blev resultatet. Det har en fin hård skal og en blød og lækker krumme. De knækkede hvedekerner og havregryn er med til at bidrage til brødets struktur og bidrager rigtig godt til brødets smag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar