søndag den 25. marts 2012

Romkugler med krymmel

Nu har der efterhånden været en del sunde indlæg, så er det ved at være tid til et af de lidt syndige af slagsen :o) Forleden dag eksperimenterede vi med romkugler. Vi har tit lavet diverse semi udgaver med havregryn, men aldrig helt rigtige romkugler.
Opskriften fandt jeg i Mad! nr 02/12, men opskriften kommer alligevel her, da jeg ikke benyttede de helt samme mål. Jeg fik ca 15 stk ud af denne portion.

Ingredienser
200 g kagerester (eller kagebunde)
50 g blødt smør
40 g flormelis
1 spsk kakaopulver
1 spsk rom essens
30 g mandelmel

Kageresterne blendes. Smør og flormelis røres sammen til en smørcreme. Kagerester, smørcreme, kakaopulver, rom essens og mandelmel røres sammen til en ensartet masse, hvorefter massen stilles på køl i ca 30 minutter. Dejen tages ud af køleskabet og formes til kugler på størrelse med golfbolde, hvorefter kuglerne trilles i krymmel.


Disse lækre romkugler blev resultatet. Romkuglerne blev indtaget sammen med en god kop te.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar