torsdag den 15. marts 2012

Choko-nougat snitter

Forleden havde jeg en rest nougat liggende, som jeg simpelthen ikke kunne holde ud at kigge på længere. Derfor gik jeg i køkkenet og lavede disse snitter.

Ingredienser:
40 g ristede hasselnødder
40 g grofthakket hvid chokolade
100 g nougat
50 g lys chokolade
50 g mørk chokolade

Nougaten og den lyse chokolade smeltes over vandbad og tages af varmen. Massen køler et par minutter, hvorefter den blandes med ristede hasselnødder og den grofthakkede hvide chokolade. Nougatmassen kommes i en form med passende størrelse, så stykkerne ca er 2 cm høje. Herefter stilles massen på køl. Efter endt afkøling smeltes den mørke chokolade og smørres på toppen af den stivnede nougat/chokolade masse. Snitterne stilles atter på køl til chokoladen er stivnet og snitterne er nu klar til at blive skåret ud i fine mundrette stykker.

Disse syndige snitter bør nydes med en kop kaffe, te eller et glas mælk :o)


De er lidt søde, og den oprindelige version er egentlig også med tranebær. Men da gemalen ikke er så meget for tranebær, blev de erstattet af hvid chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar