fredag den 2. september 2011

Lagkage

Sidste weekend holdt vi fødselsdagsfest for manden med alt hvad dertil hører.
Her kommer opskriften på lagkagen som der blev serveret.

Kagen bestod af lyse bunde med jordbærcreme og nougatcreme overtrukket med MMF fondant.

Jordbærcreme
3 dl piskefløde
1.5 bl. husblas
150 g hvid chokolade
100 g jordbærmarmelade

Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Fløden varmes i en lille gryde og tages af lige før det koger. Fint hakket chokoladen kommes op i en skål og halvdelen af den varme fløde hældes over. Der røres godt til chokoladen næsten er smeltet og massen er skinnende blank. Derefter tilsættes resten af den varme fløde og der røres igen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i, mens der røres igen. Cremen passeres gennem en sigte. Cremen afkøles helt i køleskab (min. 2 timer) eller gerne til næste dag. Tilsidst røres jordbær marmelade i og der piskes let.

Nougatcreme
3 dl piskefløde
1.5 bl. husblas
200 g nougat

Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Fløden varmes i en lille gryde og tages af lige før det koger. Nougat skåret i mindre stykker kommes op i en skål og halvdelen af den varme fløde hældes over. Der røres godt til nougaten næsten er smeltet og massen er skinnende blank. Derefter tilsættes resten af den varme fløde og der røres igen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i, mens der røres igen. Cremen passeres gennem en sigte. Cremen afkøles helt i køleskab (min. 2 timer) eller gerne til næste dag. Cremen piskes let og er nu klar til brug. Cremen blev utrolig god og havde en kraftig smag.

Marshmallow fondant
15 marshmallows
4 spsk vand
2 spsk olie
1,5 pakke flormelis

Marshmallows, vand og olie varmes i en gryde ved svag temperatur, til man får en fin hvid væske. Herefter tilsættes flormelis lidt ad gangen, til man får en fin jævn masse. Fondant'en bliver mere og mere stiv og lidt sidst æltes fondanten. Fondanten rulles tyndt ud og lægges ovenpå den samlede lagkage. Jeg fik nok lidt for meget flormelis i, så den blev lidt svær at rulle tyndt ud. Resterne af jordbærcremen blev brugt som pynt, desværre gled pynten lidt af kagen. Men øvelse gør mester ;o)

Lagkage med jordbær- og nougatcreme

Der blev brugt almindelige lyse lagkagebunde.

Taget i betragtning af at det er den første "avancerede" lagkage jeg har lavet blev jeg godt tilfreds med resultatet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar