onsdag den 14. september 2011

Bøf stroganoff

I dag havde jeg lidt bedre tid til at lave ordenlig mad, så derfor skulle manden forkæles med bøf stroganoff. Opskriften er fra hjerteforeningen, der er dog indført et par ændringer.
Opskriften er til 2 og kommer her.

300 gr okseinderlår eller -klump
salt og peber
1 løg
150 g champignion
2 skiver røget skinke
2 dl okseboullion
1 tsk paprika
1 dåse cherrytomater
1 dl fløde

Kødet skæres i 1x5 cm tynde strimler og krydres med salt og peber. Løg hakkes og champignion skæres i skiver. Kødet brunes, hvorefter løg og champignion svitses. Skinken skæres i små stykker og tilsættes. Boullion, paprika og tomater kommes i gryden og koges op. Kødet tilsættes og simre under låg i ca. 1 time. Fløden tilsættes og koges op. Der kan evt. tilsættes lidt jævner og sovsekulør.

Vi fik pasta til, men ris eller kartoffelmos vil sikkert være endnu bedre.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar