mandag den 19. september 2011

Chocolate Chip Pound Cake

Jeg lod mig inspirere af Coco & Co til at lave denne chocolate chip pound cake.
Bundene blev pænt tunge, men de smagte godt. Jeg kom 2 slags fyld i, en hvid creme med hakkede hasselnødder og en mørk creme med knust daim. Kagen blev smurt op med nutella creme.

Jeg ændrede et par småting i opskriften, så opskriften kommer her.

Chocolate chip pound cake:
200 g smør
200 g Philadelphiaost
330 g sukker
2 spsk skyr
4 æg
1 æggehvide
350 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
¼ tsk salt
100 g hakket mørk chokolade
100 g hakket hvid chokolade

Smørret piskes luftigt, philadelphiaost tilsættes og piskes luftigt. Sukker og creme fraichen tilsættes. Æggene piskes i en ad gangen. Mel, bagepulver, vanillesukker og salt sigtes i blandingen. Til sidst vendes chokoladestykkerne i dejen og dejen hældes i en smurt form m. bagepapir. Kagen bages på nederste rille i ovnen ved 175 grader i 60-70 min. alt efter størrelsen på formen.

Hvid creme
3 dl fløde
100 g rittersport hvid med hasselnødder
1 blad husblas

Mørk creme
3 dl fløde
50 g mørk chokolade
75 g knust daim
1 blad husblas

Husblas lægges i koldt vand i minimum 5 minutter. Fløden hældes i en gryde, koges op og tages af varmen. Chokoladen vendes i den varme fløde og smeltes. Husblas vrides og kommes i fløden og cremen kommes i en skål og placeres på køl.

Nutella creme
100 g flødeost natural
175 g nutella

Flødeost og nutella blandes og piskes let, hvorefter det smørres på kagen.



Dagen efter samles kagen, kagen pyntes med chokoladehjerter og mandelsplinter. Resultatet blev fantastisk !

2 kommentarer:

  1. Fantastsin lækker kage

    SvarSlet
  2. Der skulle så stå fantastisk kage. Kizzer havde tryllet den sammen til os igår, det var bare nammenam. Knus Mette Christiansen.

    SvarSlet