søndag den 9. oktober 2011

Abrikos-gulerodsmarmelade med vanilie

Jeg har en seriøs svaghed for marmelade. Så nu og da bliver der lave forskellige marmelader her i huset. I dag skulle abrikos-gulerod kombinationen testes.
Opskriften er fundet hos hjerteforeningen, som jeg er en stor tilhænger af.

Ingredienser:
125 g tørrede abrikoser
250 g gulerødder
0.5 L vand
150 g sukker
1/2 tsk vaniliesukker
Saft af 1 appelsin

Abrikoser skæres i tern og gulerødderne rives groft. Abrikoser og gulerødder kommes i en gryde med vand, og koger op, hvorefter det simre i 20 min. Sukker, vaniljesukker og appelsinsaft tilsættes og koger i endnu 10 min. Kom den kogende marmelade i skoldede henkogningsglas.

Billede af Abrikos-gulerodsmarmelade med vanilje

Uhm.... der blev lavet en helt fantastisk marmelade, den kan varmt anbefales.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar