onsdag den 2. maj 2012

Mysli

Noget jeg især holder af til mine mellemmåltider i weekenderne er en god gang mysli ovenpå yoghurt. Det har taget mig noget tid at få helt styr på hvilke kornprodukter der er ok at spise når man har PCO, men nu har jeg vidst fået styr på det. Jeg er begyndt at benytte en base af sojaflager og rugflager. Sojaflager lyder måske lidt klamt, det gjorde det ihvertfald for mig inden jeg smagte det. Men jeg blev virkelig positivt overrasket, så prøv det inden du rynker på næsen !!!!!
Fortiden blander jeg følgende mysli:

1.5 dl rugflager
1.5 dl sojaflager
½ dl græskarkerner
½ dl solsikkekerner
½ dl tørrede tranebær (eller kirsebær, bare ikke rosiner)
½ dl grofthakkede nødder (gerne mandler)

Nu og da rister jeg også blandingen i sukrin, men det er meget forskelligt. Jeg synes egentlig ikke at jeg mangler sødmen, det er i min verden total overvurderet at mysli skal være sød. Mange af de færdigblandede mysli'er som man kan købe i butikkerne, minder jo mere om slik end om et morgenmadsprodukt.



Vupti ! En enkelt og lækker eftermiddagssnack. Hvem har sagt at det simple ikke kan være lækkert ?

tirsdag den 1. maj 2012

Chokoladeis

Jeg tester min nye ismaskine på livet løs og den er efterhånden kørt godt ind :o) Sidste gang stod der chokoladeis på menu'en. Indtil videre har jeg været godt tilfreds med opskrifterne der fulgte maskinen, så denne gang valgte jeg også at prøve opskriften fra hæftet.
Opskriften kommer her

Ingredienser
2 æggeblommer
100 g flormelis
250 ml sødmælk
200 ml piskefløde
15 g kakao
40 g fint hakket toblerone

Æggeblommerne piskes sammen med sukker og kakao og 50 ml af mælken, indtil kakao'en er opløst. Herefter tilsættes resten af mælken og blandingen røres godt sammen. Fløden piskes til den næsten er stiv, hvorefter den blandes med kakaoblandingen og der blandes grundigt. Blandingen hældes i den tændte ismaskine og der røres i ca 45 minutter. Den hakkede chokolade tilsættes når halvdelen af tilberedningstiden er gået. Efter ca 45 minutter kan isen sættes i fryseren eller man kan spise den ! Vi skal som regel lige smagsteste inden den ryger i fryseren.


Denne chokolade is blev resultatet. Chokoladesmagen er på ingen måde gennemtrængende, hvilket gør den meget børnevenlig. Jeg savner dog en mere intens smag af chokolade, så næste gang der skal laves chokoladeis vil jeg forsøge mig med at tilsætte noget smelte chokolade.

Men super god børne is !

mandag den 30. april 2012

Indbagt mørbrad

Forleden aften skulle gemalen forkæles (igen), så derfor fik vi en omgang indbagt mørbrad. Det er altså god mad, det tager bare lidt lang tid at lave, så det er nok en ret der er forbeholdt weekenderne, ihvertfald hos os.
Opskriften kommer her og er fra Hjerteforeningens "Hjertens god mad".

Ingredienser (6 personer)
400 g hakket kalv og flæsk
1 æg
2 spsk kamutmel (eller hvedemel)
2 tsk tørret timian
1 tsk pesto
salt og peber
1 afpudset svinemørbrad

Dej:
1 dl lunken vand
25 g gær
1 tsk salt
1 æg
1 spsk olie
250 g hvedemel
1 æg til pensling
1 tsk timian til pynt

Hakkekødet røres sammen med æg, mel, timian, salt og peber. Den afpudsede svinemørbrad brunes et par minutter på alle sider på en tør pande og smørres ind i pesto og krydres med salt og peber.

Gæren opløses i væsken og salt, æg, olie og hvedemel tilsættes. Dejen æltes til den er glat og smidig. Dejen rules ud til en firkant på ca 30x35 cm. Dejen lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Farsen fordeles på den ene halvdel af dejen og mørbraden lægges ovenpå farsen, hvorefter dejen rules sammen omkring mørbraden. Enderne presses godt sammen. Der pensles med sammenpisket og og drysses med timian.
Retten bages i ovnen ved 200 grader i ca 35 min.


Den indbagte svinemørbrad blev serveret med grønne bønner og ovnkartofler. Mørbraden blev super lækker, den var på ingen måde tør, men derimod saftig og lækker og fint rosa i midten.

Så er der indbagt svinemørbrad for alle pengene ! Velbekomme !

søndag den 29. april 2012

Pure chocolatecookies

Yeah.....så lykkedes det endeligt. Jeg fik kreeret den perfekte chokolade cookie, ihvertfald i mit univers! Denne cookie er flad, bør nydes afkøles og minder mest af alt om et stort styke chokolade, nam nam.... Inspiration til denne cookie fandt jeg i "The hummingbird bakery", dog har jeg lavet ret mange ændringer, så min version kommer her.

Ingredienser (10 store cookies)
30 g smør
250 g toblerone (eller anden chokolade)
1 æg
80 g sukrin (eller alm. sukker)
1/4 tsk vanilieekstrakt
40 g kamutmel (eller hvedemel)
30 g mandelmel
en knivspids salt
½ tsk bagepulver

Smør og halvdelen af chokoladen smeltes over vandbad eller i mikroovnen. Sukker, æg og vanilie blandes godt, til massen er lys og luftig. Smør/chokoladeblandingen hældes i æggemassen og der blandes forsigtigt. Mel, salt og bagepulver blandes sammen og tilsættes lidt efter lidt. Der røres til blandingen er jævn. Endelig hakkes den resterende chokolade groft og tilsættes til dejen. Chokoladestykkerne røres rundt, hvorefter dejen fordeles på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være god plads mellem kagerne, da de flyder meget ud.
Kagerne bages i 10-15 min i en forvarmet ovn ved 170 grader. Hold øje med kagerne de sidste minutter. Kagerne køler lidt at på pladerne, inden de sættes på en bagerist og køler helt af. Når de er kolde sættes kagerne i køleskabet, og vupti, så har man simpelthen de lækreste chokoladecookies når den lille syndige sult melder sig!


Disse ualmindelige lækre cookies blev resultatet. Den kommer på top to listen over de bedste cookies på bloggen. En anden super god cookie opskrift kan du finde her.

Så endelig lykkedes det mig at finde den perfekte chokoladecookie opskrift, men mon ikke der findes nogle cookie opskrifter derude som skal afprøves ? Det tror jeg nok !!


lørdag den 28. april 2012

Hvid chokoladecreme

For et par måneder siden var jeg i Tyskland med familien og købe stort ind. Blandt andet kom disse chokoladecremer med i kurven.


Jeg synes altid det er spændende at prøve produkter, som man ikke umiddelbart kan købe i Danmark.

Nå men nu har jeg endelig fået prøvesmagt disse herligheder.

Cremen til venstre er en hvid chokoladecreme med jordbærstykker og cremen til højre er med ristede macadamianødder. Jeg er stor favorit af cremen med nødder, den smager sødt og lækkert, lige som en hvid chokoladecreme bør smage. Den er meget koncentreret i smagen, så et tyndt lag er faktisk nok. Ellers falder man nok om med sukker chok !
Cremen med jordbær derimod, skuffer mig noget så grusomt. Jeg havde egentlig forventet en dejlig smag af jordbær, men af en eller anden mærkelig årsag synes jeg bare at den smager af kokos. Da jeg ikke ikke fan af kokos, bryder jeg mig ikke så meget om denne variant. Det mest underlige er, at der slet ikke står kokos på varedeklarationen, mystisk mystisk.

Jeg synes generelt at de hvide chokoladecremer er utrolig lækre og jeg foretrækker dem til hver en tid frem for Nutella og diverse efterlignings produkter.

Så alt i alt en positiv anmeldelse herfra.

onsdag den 25. april 2012

Pæresorbet

Hold nu op, denne sorbet er et most for alle at smage, den smager simpelthen gudeskønt ! Forleden stod jeg med en bunke overmodne pærer. Jeg er i virkeligheden ikke noget pære menneske, det er som regel derfor at de når at blive overmodne. Nå, men jeg besluttede mig for at de skulle ha' et mål, jeg nægtede simpelthen at smide dem ud! Jeg gik derfor på inspirationsjagt i blogland og faldt for en opskrift jeg fandt hos fantastiske anneauchocolat. Hvis du ikke kender hendes blog, så gør dig selv den tjeneste at tjekke den ud! Hun havde lavet en pæresorbet, og det ville jeg da også. Jeg benyttede ikke hendes opskrift til punkt og prikke, så min version kommer her.

Ingredienser
350 g skrællede og skårne pærer
60 g sukrin (eller sukker)
saften fra 1/4 citron (et par skefulde)
1 stang vanilie

Pærer, sukrin, citronsaft og vaniliekorn fra vaniliestangen blandes et minutstid i blenderen. Herefer hældes massen i ismaskinen, der laver den lækreste sorbet i løbet af 35 minutter.


Denne sorbet smager så englene synger. Den kan varmt anbefales.
Har du intet mål med dine pærer, så prøv at lav denne sorbet !


tirsdag den 24. april 2012

Bagte farsporrer ala Merca

Bagte farsporrer ! Det lyder umiddelbart som en mormor ret, det er det måske også, men det smager nu skønt alligevel. Så derfor stod menu'en på farsporrer forleden!
Opskriften har jeg fundet i et gammelt blad og med et par enkelte modifikationer blev det en super lækker ret,

Ingredienser (2 personer)
3 porrer (6 stk på 6-7 cm)
250 g hakket svine-og kalvekød
1 tsk groft salt
2 spsk kamutmel (eller hvedemel)
1 æg
ca 1 dl mælk
6 stykker skinke


Porrestykkerne koges møre i letsaltet vand ca 7-8 min. Kødet røres godt sammen med salt, peber og hvedemel. Æg røres i og mælk røres gradvist i, til farsen er blød men ikke flydende. Porrene pakkes ind i fars, hvorefter farsen pakkes ind i røget skinke.  Farspakkerne bages ved 175 grader i 30 min.



Disse modificerede farsporrer smagte skønt og blev serveret med diverse grønsager.