Ingredienser (10 stk)
1.25 dl lunkent vand
1.25 dl lunken mælk
10 g gær
1 æg
5 g salt
25 g sukker
7.5 g stødt kardemomme
650 g hvedemel
25 g blødt smør
Gæren opløses i vand og mælk. Æg, sukker og salt røres i væsken, hvorefter kardemomme og hvedemel tilsættes. Dejen æltes sammen et par minutter, hvorefter smørret æltes i dejen, ca 5-6 minutter. Dejen hæver tildækket på et lunt sted i 2 timer.
Dejen vendes ud på et melet bord og der rulles 10 boller. Bollerne sættes på en bradeplade med bagepapir, så de står tæt på hinanden uden at røre hinanden. Bollerne hæver lunt i 2-3 timer til de har dobbelt størrelse og er hævet sammen.
Hvederne bages ved 220 grader i ca 12-15 minutter. De færdig bagte hveder afkøler på en bagerist.
Og vupti, så er der nybagte hveder. "Hurtigt" og lækkert !!!
God store bededag derude !
Ingen kommentarer:
Send en kommentar