mandag den 6. februar 2012

Pasta og kødboller a la lady og vagabonden

Denne ret med kødboller i tomatsovs er i høj kurs her hos os. Så forleden dag fik vi denne skønne og enkle ret til aftensmad. Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser:

Kødboller:
500 g hakket hakket svine- eller oksekød
1 fint hakket løg
2-3 fed hvidløg
1-2 tsk paprika
½ tsk peber
8 spsk kamutmel eller 1 krummen af skive franskbrød (kamutmel kan erstattes af hvedemel)
½ dl mælk eller vand

Sauce:
1 dåse flåede/hakkede tomater
2 dl vand
1-2 tsk oregano
1 boullion terning
1-2 tsk paprika
evt. salt og sukker

Løg, hvidløg og æg blandes, hvorefter mel, mælk/vand og krydderier tilsættes. Farsen røres grundigt, er den for tør kan man tilsætte lidt mere væske.
Giv tomater og vand et opkog i en stor gryde med oregano, paprika og boullion og form derefter farsen til kødboller med en ske (ca. en stor skefuld pr. stk). Kødbollerne lægges ned i gryden side ved side og koger under låg i ca. 10 min, hvorefter de vendes og koges i yderligere 10 minutter. Saucen kan herefter smages til med salt og sukker.

Hvis man ønsker mere krydrede kødboller, så kan man med fordel krydre med lidt chili eller andet stærkt. Jeg tilsætter ofte 50 g parmesan ost til kødbollerne, det giver en utrolig lækker smag.


Dette skønne måltid blev resultatet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar