fredag den 27. januar 2012

Grønsagsgratin

To af de mest syndige ting som PCOpige er hvedemel og sukker. Sukkeret er ikke noget problem for mig, men hvedemelen er straks værre, men mest fordi den tidligere indgik i vores daglige madlavning.
Et alternativ til hvedemel er kamutmel, så i de pcovenlige opskrifter er hvedemel oftest erstattet af kamutmel, det gælder ihvertfald for denne opskrift på grønsagsgratin.

Ingredienser: (4 personer)
600 g blomkål eller en blanding af forskellige grønsager (undgå dog gulerødder og rodfrugter hvis den stadig skal være pcovenlig)
2 spsk kamutmel
20 g smør
4 stk Æg
2 dl Mælk
1.5 dl grønsagsvand
Salt og peber

Skær grønsagerne i mindre stykker og kog dem et par minutter. Gem lidt af vandet som grønsagerne er kogt i. Mel og smør røres til en bolle i en gryde. grønsagsvandet tilsættes og blandingen røres jævn, hvorefter mælken tilsættes. Rør i jævningen til den koger op og tag den derefter af varmen. Æggeblommerne tilsættes en af gangen, der piskes godt. Hverefter vendes de kogte grønsager i og der tilsættes salt og peber. Tilsidst piskes æggehvider og vendes forsigtigt i dejen. Dejen hældes over i et fad, der i forvejen er smurt med smør og drysset med kamutmel. Gratinen kan drysses med parmasan. Gratinen bages ved 180 grader i 60 minutter.


                                                      Denne dejlige gratin blev resultatet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar