Første projekt blev Mette Blomsterbergs Sarah Bernhard kager. Opskriften er fra hendes bog "Søde sager". Opskriften kommer alligevel her.
Ingredisenser
Kransekagemasse
2-3 æggehvider (60g)
100 g sukker
300 g ren rå marcipan
Sarah Bernhardcreme
1/2 husblas
3 dl fløde
125 g hakket Valrhona Manjari chokolade 64%
Hvid chokoladecreme
1/2 husblas
3 dl piskefløde
150 g hakket hvid chokolade
ca 200 g overtrækschokolade
Kransekagemasse: Æggehvider og sukker røres sammen og trækker 30 min. Marcipanen rives og masseres ind i æggemassen. Kransekagemassen sprøjtes ud i flade kager, ca. 3 cm i diameter. Man kan evt trykke lidt på dem så de bliver flade. De bages i ovnen ved 190 grader i 7-9 minutter (til de er gyldne).
Creme: husblas lægges i blød i koldt vand. Fløden varmes op - næsten til kogepunkt. Chokoladen blandes i en skål med halvdelen af fløden. Den næsten smeltede chokolade blandes med den resterende fløde. Husblassen vrides fri for vand og kommes op i cremen. Der røres godt og tilsidst passerer cremen igennem en sigte og den placeres på køl i mindst 3 timer.
Den kolde stive creme piskes kort, kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på kransekagerne. Kagerne stilles herefter i fryseren til de er helt stive, inden de overtrækkes med smeltet chokolade.
Nu er jeg altså ikke den store chokoladespiser, og disse kager er alt for stærke i smagen til mig. Så derfor valgte jeg også at lave nogen med hindbærcreme og nougatcreme med hasselnødder. Jeg lavede en hvidcreme, som jeg herefter blandede med hjemmelavet syltede hindbær eller smeltet nougat og hakkede hasselnødder. Denne creme laves på samme måde som Sarah Bernhard cremen. Resultatet blev utrolig godt!
Uhm....dem med hindbær og nougat/haddelnøddecreme er klart min favorit !!!
De endelige "Sarah Bernhard" udvalg
Næste projekt var solbær kransekager også fra Mette Blomsterberg.
Jeg lavede en kransekagemasse, som jeg rullede ud i små kugler. Kuglerne lægges på en plade med bagepapir og trykkes let flade. Der laves en fordybning i hver kage med en våd finger, hvorefter der fyldes solbærmarmelade i hullerne. Kransekagerne bages ved 190 grader i 12-14 minutter til de er gyldne. Kagerne køler af inden de overtrækkes med chokolade. De kolde kransekager dyppes halvt i smeltet chokolade og kan evt pyntes med finthakkede nødder.
Jeg undlod at komme marmelade i dem alle og kom nougat i nogen af dem efter de var afkølede. Så skal man dog lige huske at trykke hullet "ned" igen efter bagningen, da massen rejser sig lidt under bagningen.
Nougat kransekage
Solbær kransekage (uhm.....)
Til allersidst blev der også lavet lidt helt klassisk kransekage, som blev pyntet med lidt smeltet chokolade.
Resultatet blev utrolig godt. Kransekagerne smagte fantastiske. Hjemmelavet er nu bare bedst ;o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar