To af de mest syndige ting som PCOpige er hvedemel og sukker. Sukkeret er ikke noget problem for mig, men hvedemelen er straks værre, men mest fordi den tidligere indgik i vores daglige madlavning.
Et alternativ til hvedemel er kamutmel, så i de pcovenlige opskrifter er hvedemel oftest erstattet af kamutmel, det gælder ihvertfald for denne opskrift på grønsagsgratin.
Ingredienser: (4 personer)
600 g blomkål eller en blanding af forskellige grønsager (undgå dog gulerødder og rodfrugter hvis den stadig skal være pcovenlig)
2 spsk kamutmel
20 g smør
4 stk Æg
2 dl Mælk
1.5 dl grønsagsvand
Salt og peber
Skær grønsagerne i mindre stykker og kog dem et par minutter. Gem lidt af vandet som grønsagerne er kogt i. Mel og smør røres til en bolle i en gryde. grønsagsvandet tilsættes og blandingen røres jævn, hvorefter mælken tilsættes. Rør i jævningen til den koger op og tag den derefter af varmen. Æggeblommerne tilsættes en af gangen, der piskes godt. Hverefter vendes de kogte grønsager i og der tilsættes salt og peber. Tilsidst piskes æggehvider og vendes forsigtigt i dejen. Dejen hældes over i et fad, der i forvejen er smurt med smør og drysset med kamutmel. Gratinen kan drysses med parmasan. Gratinen bages ved 180 grader i 60 minutter.
Denne dejlige gratin blev resultatet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar