Disse småkager er ligesom kanelkager en most hos os til jul. Uden denne kage ingen jul ! Opskriften ligner til forveksling opskriften på kanelkager, bare med et par enkelte ændringer.
Der kommer ca 60-70 småkager ud af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor tyndt man skærer dem.
Ingredienser:
4 æg
500 g sukker
500 g hvedemel
2 tsk kanel
1 tsk hjortetaksalt
50 g grofthakkede mandler
100 g grofthakket chokolade
Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Mel og hjortetaksalt blandes og tilsættes. Dejen røres jævn. Til sidst tilsættes mandler og chokolade. Der tages ca. en håndfuld dej. Dejen rulles til en lang pølse og lægges på en bageplade med bagepapir. Pølsen trykkes lidt flad, så den ca er 1 cm i højden. Der kan ca. være 4 pølser på en plade. Pas på ikke at lægge dem for tæt på hinanden, de hæver en del under bagningen. Kagerne bages ca. 15 min ved 200 grader, men det afhænger selvfølgelig af ovnen. Kagerne afkøles på rist og skæres på skrå mens de stadig er lune. De skæres ca. 2 cm tykke.
Resultatet blev disse skønne småkager
Ingen kommentarer:
Send en kommentar