Disse kanelkager er en af de skønneste småkager jeg nogensinde har smagt! Det er en småkage som er blevet bagt igennem traditioner i min familie, og det er simpelthen ikke jul uden denne småkage.
Så jeg måtte i al lynets hast bage disse småkager den 22. december.
Der kommer ca 60-70 småkager ud af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor tyndt man skærer dem.
Ingredienser:
4 æg
500 g sukker
500 g hvedemel
2 tsk kanel
1 tsk hjortetaksalt
1 æg til pensling
Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Mel, kanel og hjortetaksalt blandes og tilsættes. Dejen røres jævn. Der tages ca. en håndfuld dej. Dejen rulles til en lang pølse og lægges på en bageplade med bagepapir. Pølsen trykkes lidt flad, så den ca er 1 cm i højden. Der kan ca. være 4 pølser på en plade. Pas på ikke at lægge dem for tæt på hinanden, de hæver en del under bagningen. Pølserne pensles med æg. Kagerne bages ca. 15 min ved 200 grader, men det afhænger selvfølgelig af ovnen. De skal være gyldne på toppen (se evt. billedet). Kagerne afkøles på rist og skæres på skrå mens de stadig er lune. De skæres ca. 2 cm tykke.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar