Kagen er til ca. 12 personer.
Den version af opskriften som jeg brugte kommer her:
Bund:
75 g hasselnøddekerner
50 g mørk chokolade (60%)
3 bægre æggehvider
125 g sukker
Creme:
100 g sukker
3 dl appelsinsaft
eventuelt 2 kviste frisk mynte
2 appelsiner
250 g skyr
Nødder, chokolade og halvdelen af sukkeret blendes. Æggehvider piskes halvstive, hvorefter resten af sukkeret tilsættes gradvist, mens hviderne piskes helt stive. Nødde-, chokolade- og sukkerblandingen vendes i æggehviderne. Massen hældes i en springform på ca 22 cm, der er beklædt med bagepapir og bages ved 175 grader i ca. 30 minutter. Herefter vendes bunden ud på en bagerist og køler helt af.
Sukker og appelsinsaft bringes i kog. Appelsinerne skæres iskiver og koges ved svag varme i ca. 10 minutter i appelsinlagen. Herefter tages appelsinerne op. Lagen koges ind til ca. 1/3 (1dl) og køler af. ca. ½ dl hældes over frugten, mens resten hældes i skyr'en. Skyr'en fordeles over kagen og servsres med de syltede appelsiner.
Fanstastisk nøddemakron med appelsincreme og syltede appelsiner, det er virkelig godt !!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar