tirsdag den 29. november 2011

Julen står for døren......

men inden da er der meget der skal gøres !
Jeg er julemenneske og kan høre julemusik året rundt og kommer lynhurtigt i julestemning. Men i år synes jeg der er så mange ting jeg skal nå inden jeg for alvor kan koncentrere mig om julen. Der er dog trods alt blevet lavet juledekorationer, pyntet op til jul og bagt de første julesmåkager, så jeg skal nok nå det ;o)

Hvad med jer kære bloggere, er I kommet i julestemning ?

lørdag den 26. november 2011

Pebernødder ala Camilla Plum.

Hver jul jagter jeg den perfekte pebernøddeopskrift. Jeg finder den som regel også, men jeg glemmer altid hvilken det er. I år er ingen undtagelse, desværre. Så I år starter jagten hos Camilla Plum. Opskriften er fundet i hendes kogebog ”Jul”, Jeg har aldrig prøvet denne opskrift før, så jeg var lidt spændt på resultatet. Jeg undlod kakao, da det efter min mening ikke hører til i en pebernøddeopskrift, men ellers har jeg mere eller mindre fulgt den til punkt og prikke. Opskriften kommer her.

Ingredienser
500 g sukker
250 g stuetempereret smør
2 dl piskefløde
2 dl lys sirup
2 spsk bagepulver
4 tsk stødt ingefær
4 tsk stød kanel
2 tsk stødt hvid peber
4 tsk stødt kardemomme

Hvedemel til dejen bliver fast, men ikke hård (ca. 800g)

 Smør og sukker røres let og luftigt, hvorefter fløden tilsættes. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen røres sammen. Ælt mel i til dejen er til at forme, ikke mere. Hvor meget afhænger af hvor meget mel du bruger. Tril dejen til små kugler, de hæver til det dobbelte i ovnen. Bag pernødderne ved 180 grader i nogle få minutter til de er brune, men de må ikke blive for mørke, så bliver de bitre.

Jeg fik ca. 1000 pebernødder ud af denne opskrift, så næste gang vil jeg nok halvere opskriften.
Kagerne blev rigtig fine, de havde masser af smag, dog smagte de lidt igennem af sirup.

Pebernødder i lange baner !!!!

Chocolate chip cookies

Denne opskrift fandt jeg for noget tid siden på www.erdusulten.dk og skulle nu testes, jeg lavede dog kun halvdelen af portionen.

Ingredienser:
1 æg
125 g smør
75 g rørsukker
75 g sukker
½ tsk salt
170 g hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk kogende vand
100 g chokolade

Æg, smør og sukker røres let og luftigt. Mel tilsættes lidt efter lidt mens der piskes. Bagepulveret hældes i det kogende vand og blandes i dejen. Den grofthakkede chokolade vendes i dejen. Dejen står på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.

Dejen sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være rigeligt med plads omkring kagerne, fordi de flyder ud under bagningen. Hver kage klemmes lidt med fingrene. Kagerne bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 min, til de er gyldenbrune. Lad kagerne køle af på pladen et par minutter, hvorefter de lægges over på en bagerist.

Kagerne kan opbevares op til 2 uger i en lufttæt beholder, men mon ikke de er spist inden da ;o)

 Jeg fik ca. 20 cookies ud af denne opskrift.

Kagerne blev meget fine. De er lidt søde i det. Næste gang vil jeg nok tilsætte nogle nødder.

Chokoladecookies med peanutbutter ala Mette Blomsterberg

Denne opskrift er fra Mette Blomsterbergs nye kogebog ”Blomsterbergs lækkerier”. I bogen var der en cookieopskrift, og da jeg pt er på jagt efter den perfekte cookie, så skulle denne da have en chance. Jeg fulgte dog ikke opskriften til punkt og prikke, hvilket jeg sjældent gør. Opskriften kommer her.

Ingredienser
50 g hakkede hasselnødder
50 g hakket lys chokolade
170 g peanutbutter
50 g stuetempereret smør
125 g lyst muscovadosukker
1 knsp salt
1 æg
0.5 dl mælk
135 g hvedemel
½ tsk bagepulver



Smør og sukker røres let og luftigt, hvorefter æg tilsættes. Mel, bagepulver og mælk tilsættes og røres sammen. Chokolade, nødder og vaniljesukker røres i dejen. Dejen sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være rigeligt med plads omkring kagerne, fordi de flyder ud under bagningen. Hver kage klemmes lidt med fingrene. Kagerne bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15-18 min, til de er gyldenbrune. Lad kagerne køle af på pladen et par minutter, hvorefter de lægges over på en bagerist.

Kagerne kan opbevares op til 2 uger i en lufttæt beholder, men mon ikke de er spist inden da ;o)

Jeg fik ca. 20 cookies ud af denne opskrift.  


I virkeligheden er jeg slet ikke særlig tosset efter peanutbuffercookies, men jeg havde lige en rest jeg skulle ha brugt, og resultatet blev så disse cookies her. Kagerne har en fin smag, men peanutbuffer smagen er meget gennemtrængende. Så denne type cookie er nok mest til folk der kan lide smagen af peanutbutter.

Cookies med chokoladestykker

Denne opskrift er fra ”Chococo” af Claire Burnet. Jeg har lavet et par ændringer. Opskriften som jeg benyttede kommer her. Det er helt klart en af de bedre opskrifter.

Ingredienser

125 g usaltet smør, stue temperatur
75 g lyst muscovadosukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk sødmælk

1 tsk vaniljesukker

100 g lys chokolade

100 g hakkede hasselnødder


Smør og sukker røres let og luftigt, hvorefter mel, bagepulver og mælk tilsættes. Chokolade, nødder og vaniljesukker røres i dejen. Dejen deles i 12 kugler (jeg fik 20) og anbringes på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være rigeligt med plads omkring kagerne, fordi de flyder ud under bagningen. Hver kage klemmes lidt med fingrene, så man får en kage på ca. 5 cm i diameter. Kagerne bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 12-15 min, til de er gyldenbrune. Lad kagerne køle af på pladen et par minutter, hvorefter de lægges over på en bagerist.
Kagerne kan opbevares 5 dage i en lufttæt beholder, men mon ikke de er spist inden da ;o)
Denne cookie er faktisk meget god. Den er ikke alt for sød, fordi der er ikke så meget sukker i. Jeg fortsætter dog jagten på den perfekte cookie.   

Juledekorationer

I dag har stået i familiens tegn. Tidligt imorges kørte vi ud til min kusine for at lave juledekorationer. Resultatet kan I se nedenunder.


Long time no see.....

Hmm.....pinligt at det er så længe siden jeg har blogget sidst. Det er bare ikke helt så sjovt når der skal tages billeder med min mobil !
Jeg har haft travlt med diverse kurser, men er nu igennem de fleste og har kun 1 tilbage, det bliver bare så dejligt at blive færdig.
Jeg er pt på jagt efter den ultimative pebernødde og cookieopskrift, er der nogen der kan hjælpe mig derude i bloggerverdenen ??

God weekend til jer alle sammen.

søndag den 6. november 2011

Writer development kursus

Så er det atter tid til at drage på kursus. Jeg har nu aldrig været på kursus om søndagen før, men det er faktisk vældig produktivt !!!
Så de næste par dage (udover i dag) står den på "Writer development". Forhåbentlig kan jeg få nogle redskaber med hjem, som gør mig istand til at skrive bedre artikler, eller ihvertfald være mere bevidst om min skriveproces.

I mellemtiden må de klare sig alene derhjemme, men jeg er nu helt sikker på at det nok skal gå ;o)
Imellemtiden nyder jeg at der hverken skal laves morgen-, middags- eller aftensmad og her til aften fik vi endda dessert. Og det allerbedste......der er ingen opvask. Så kan jeg faktisk (næsten) godt klare de lange dage !