torsdag den 25. august 2011

Havregryn cookies

Jeg får gæster i weekenden og ville være på forkant, så derfor ville jeg lige lave en portion cookies. Opskriften fandt jeg hos kagerskaldertil, og med nogle justeringer i opskriften var jeg klar til at bage der dejligste cookies

Opskriften er som følger:

150 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
et nip groft salt
125 g havregryn
90 gr brun farin
120 g sukker
125 g blødt smør
1 stort æg
1 tsk vanilie
150 g chokolade (jeg brugte 100 g hvid, 50 g lys)
100 g hakkede hasselnødder

Alle tørre indgredienser blandes, hvorefter æg tilsættes. Kugler på størrelse med en spiseske sættes på en bageplade med papir. Kagerne trykkes flade, der kan ca. være 16 stk på en plade.
Kagerne bages ved 150 gr på næst øverste rille i ca 25 min.
Jeg fik 35 cookies ud af denne portion. De smagte helt fantastisk !



"Chokoladebar"kage

Jeg skulle bage kage til mandens arbejde igår, da han havde fødselsdag. Valget faldt på en "chokoladebar"kage som jeg tidligere har fået serveret hos en af mine gode veninder. Opskriften blev justeret en anelse og efter endt bagning spredte der sig en fantastisk duft af kage i huset.

Kagen består af en bund, hvorefter der lægges karamel ovenpå og tilsidst et lag chokolade, så den rigtig får karakter af en chokoladebar. Den kan varmt anbefales.

Bund:
200 g smør
50 g kakao
300 g sukker
2 æg
225 g mel

Smørret smeltes i en gryde. Kakao og sukker røres i og massen afkøles et øjeblik. Æggene piskes og røres i den afkølede smørmasse. Tilsidst blandes melet i. Dejen hældes i en mellemstor bradepande (ca.25x30) og bages ved 175 grader i ca 20 min.

Karamel masse:
125 g smør
1 dåse kondenseret mælk
3 spsk lys sirup
75 g sukker
125 g grofthakkede hasselnødder

Smørret smeltes i en gryde, hvorefter kondenseret mælk, sirup og sukker tilsættes. Massen røres til den bliver tyk og gylden. Dette tager ca. 10-15 min, afhængig af hvor varm kogepladen er. Karamellen tages af varmen og hasselnødderne røres i. Karamellen fordeles herefter over kagebunden.

Chokoladetop:
200 g chokolade (lys eller mørk, efter egen smag, jeg valgte lys)
1 spsk olie

Chokoladen smeltes med olien og hældes over karamellen.

Jeg pyntede kagen med groftrevet hvid chokolade og chokoladekringler, kun fantasien sætter grænser ;o)
Kagen sættes til afkøling indtil chokoladen er stiv og den kan skæres.

Kagen blev spisk med stort velbehag og der var stort set kun krummer tilbage, da bradepanden kom retur.

Mit første indlæg

Et nyt projekt !
Kan man være studerende, kvinde i eget hus og have tid til at blogge på samme tid ?
Det vil vi få svaret på de kommende måneder.